MS Office 365

By

Svim zaposlenicima i studentima na Sveučilištu u Dubrovniku, omogućeno je besplatno korištenje Microsoftovog Office 365 paketa alata.

Sve što trebate učiniti je logirati se sa svojim AAI@EduHr identitetom (username@unidu.hr) na slijedećoj poveznici za prijavu i pratiti upute:

https://login.microsoftonline.com

Više o samoj usluzi možete pročitati na: http://www.srce.unizg.hr/office365/

Postupak prve prijave na račun sustava Office 365

  1. Prijava na račun
    Otvorite stranicu: https://login.microsoftonline.com
    Prikazati će vam se slijedeći ekran, na kojem morate unijeti korisničko ime svojeg AAI identiteta (username@unidu.hr).

Nakon potvrde unosa na tipku Dalje, sustav vas preusmjerava na slijedeći ekran na kojem morate odabrati vrstu korisničkog računa.

Dvoklikom odaberite Račun tvrtke ili ustanove, što će vas dalje odvesti na ekran na kojem samo potvrdite na tipku Dalje.

Na slijedećem ekranu unesite svoje korisničke podatke, korisničku oznaku i zaporku koje koristite za prijavu u AAI sustav.

Sustav će vas preusmjeriti na ekran za kreiranje dodatne sigurnosne provjere (dvostruke autentifikacije prijave na račun).
Ovdje je moguće odabrati različite razine zaštite prilikom prijave, naša preporuka je korištenje koda za provjeru.
Odaberite postavke kao na slici niže i pritisnite tipku Postavljanje.
Da bi ste postavili konfiguraciju dodatne sigurnosne provjere, prema ovom ekranu, potrebno je da prvo instalirate Microsoft aplikaciju za provjeru autentičnosti na svoj Android, iOS ili Windows mobilni uređaj. Nakon instalacije, pokrenite aplikaciju i redom prema slikama niže, odradite slijedeće: kliknite na Dodaj račun, odaberite Work or school account, skenirate QR kod prikazan na ekranu vašeg računala.
Nakon što ste odradili prethodni korak sustav će povezati vašu mobilnu aplikaciju i korisnički račun.

Nakon uspješnog povezivanja, možete kliknuti na tipku Dalje


Za ulazak u MS Office 365, potrebno je unijeti šesteroznamenkasti kod koji genereira Microsoft aplikacija na vašem mobilnom uređaju.
Potvrdom na tipku Done, otvoriti će vam se pristup MS Office portalu.

Ovime je završeno vaše podešavanje pristupa MS Office 365 portalu.

Slijedećom prijavom na linku: https://login.microsoftonline.com, biti će potrebno koristiti AAI korisničke podatke i šesteroznamenkasti kod koji vam izgenerira vaša  Microsoft aplikacija za dvostruku autentifikaciju.